skip to Main Content

Rijkswaterstaat werkt twee weekenden aan de Rijksstraatweg A44/N44

In augustus vervangt Rijkswaterstaat de openbare verlichting aan de A44/N44. Hiervoor sluit Rijkswaterstaat de weg twee weekenden af.

Afsluiting en omleidingen
1. Weekendafsluiting vrijdag 20 augustus 21.00 uur tot maandag 23 augustus 5.00 uur.
Tijdens het eerste weekend wordt de N44 aan beide zijden afgesloten vanaf de N14 tot aan de aansluiting met de A44. Overdag (tussen 08:00 – 20:00 uur) wordt er één rijstrook opengesteld richting Den Haag. De kruisingen op de N44 blijven dag en nacht open.

2. Weekendafsluiting vrijdag 27 augustus 21.00 uur tot maandag 30 augustus 5.00 uur.
Tijdens het tweede weekend wordt de N44 geheel afgesloten voor verkeer vanaf de N14 tot aan de aansluiting met de A44. De kruisingen op de N44 blijven dag en nacht open.

De fietspaden en ventwegen blijven tijdens de werkzaamheden toegankelijk. Rijkswaterstaat plaatst borden met omleidingsroutes. Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de A4. In het verlengde van de A44 richting Amsterdam voert het project Rijnlandroute ook werkzaamheden uit. Deze conflicteren niet met elkaar.

De omleidingen binnen Wassenaar zijn bedoeld voor verkeer dat herkomst of bestemming binnen Wassenaar heeft. Het centrum van Wassenaar, Duinrell en het strand blijven bereikbaar. Busmaatschappijen Arriva, EBS en HTMbuzz passen hun dienstregeling aan vanwege de werkzaamheden. Kijk voor meer informatie op www.arriva.nl, www.ebs-ov.nl of www.htm.nl.

Wethouder Caroline Klaver van Wassenaar: “De N44 is een drukke weg en de afsluiting gaan we zeker merken. We informeren bewoners en ondernemers zo goed als mogelijk maar enige vertraging is onvermijdelijk. Ik adviseer aan iedereen voor wie dat mogelijk is de fiets te nemen. Het fietspad blijft gewoon open en bovendien hebben we hier een leuke actie aan gekoppeld.”

Pak de fiets en verdien je boodschappen terug
De gemeente stimuleert het gebruik van de fiets tijdens de afsluitingen door middel van een fotowedstrijd op Facebook. Inwoners kunnen een ludieke foto van zichzelf op de fiets tijdens het weekend van de werkzaamheden sturen aan de gemeente. De drie leukste inzendingen ontvangen een waardebon van €100 van Peddler. Peddler is een dienst waarbij inwoners bij lokale ondernemers online kunnen shoppen. De aankopen worden op een duurzame manier thuisbezorgd, via een elektrische bakfiets.

Nieuwe verlichting
De openbare verlichting langs de N44 is aan vervanging toe. De verlichting voldoet niet meer aan de huidige veiligheidsnormen en duurzaamheidseisen. Ook zijn de lichtmasten en de kabels aan vervanging toe. Voordat de lichtmasten kunnen worden vervangen, moeten eerst nog andere werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het aanbrengen van kabels. Een deel van het weggedeelte loopt langs meerjarige eiken. Om te zorgen dat deze eiken tijdens de werkzaamheden niet beschadigen, worden daar de kabels met boringen van mast tot mast aangebracht. De nieuwe verlichting is energiezuiniger en geven minder licht af op de gevels van de woningen aan de N44.

Actuele informatie
Rijkswaterstaat verwacht een vertraging tussen de 10 en 30 minuten. Kijk voor actuele informatie over de afsluitingen en omleidingen op de website: www.vananaarbeter.nl en op www.wassenaar.nl. Hier vindt u ook de meest gestelde vragen en een kaart van Rijkswaterstaat. Voor vragen kan contact opgenomen worden met de aannemer, firma Compass. Door de week tussen 08:00 en 16:30 en in het weekend 24 uur per dag: 088 – 0111600 of Rijkswaterstaat: 0800-8002.

Laatste nieuws

Cultuurfestival Art of shopping Cultuuranker Wassenaar MVO in de Regio 2

4 tot en met 11 september is er in Wassenaar een volledig covidproof en gratis toegankelijk cultuurfestival! De week start…

Cultuurfestival voor en door Wassenaarders

Kunst, theater, en muziek; het was door COVID 19 tijdelijk wat stiller in Wassenaar de afgelopen 1.5 jaar. Maar het…

Puur Natuur Markt op 28 augustus 2021 in de van Hogendorpstraat

Hij is er weer: de Puur Natuur Markt! Om het vakantiegevoel nog even vast te houden, voordat we volgende week…

Back To Top
Zoeken